ieder kind heeft de capaciteit om iets fenomenaals te doen met zijn of haar leven.

Wanneer de verbeelding van een kind wordt ontsloten, worden mogelijkheden geopend. Hierdoor kunnen kinderen een pad voor hun eigen toekomst kiezen. Breadline Africa maakt deze reis mogelijk door infrastructuur en initiatieven te bieden ter ondersteuning van de vroege ontwikkeling van kinderen in zuidelijk Afrika in hun voorschoolse educatie.

 

MW__5461

We have provided over 1,000
enabling environments to improve school readiness.

Wat we doen

Creëren van infrastructuur

Creëren van infrastructuur

Bouwen van klaslokalen, sanitaire faciliteiten en keukens in voorschoolse opvang en basisscholen. Plaatsen van bibliotheken door heel Zuid Afrika door gebruik te maken van gerenoveerde oude scheepscontainers en prefab gebouwen. Allemaal om kinderen in hun voorschoolse ontwikkeling te helpen.

Initiatieven/ projecten

Initiatieven/ projecten

Ieder jaar in december organiseren wij een schoolreis naar het strand voor kinderen die de kust nog nooit gezien hebben.

Voedsel programma’s

Voedsel programma’s

Hongerige kinderen kunnen niet leren. t Momenteel ondersteunen wij de vroegste ontwikkeling van kinderen met de distributie van voorschoolse maaltijden, community kitchens en het verdelen van voedsel pakketten.

Onze impact tot nu toe

Onze impact tot nu toe

We hebben meer dan 1.000 infrastructurele units geplaatst die tot nu toe veel verbetering hebben gebracht in het leven van meer dan 250.000 begunstigden in de armste gemeenschappen in Zuid Afrika.

Meer dan 1.000 schoolfaciliteiten

klaslokalen
0
bibliotheken
0
keukens
0
toiletten
0
overige faciliteiten
0

Wij hebben in Zuid Afrika een uitgebreid netwerk van lokale strategische partnerschappen ontwikkeld met educatie- en trainingsorganisaties, voedings-, gezondheids- en alfabetiseringspartners.

Door hun krachten met die van ons te bundelen, ontwikkelen we uitgebreide programma’s die een holistische impact hebben op de onderwijsresultaten.

Breadline Africa wordt geleid door een sterk en toegewijd managementteam, dat zowel uit Zuid-Afrikaanse als internationale vertegenwoordigers bestaat. Dit team neemt het voortouw in het bieden van strategische begeleiding en kan putten uit hun uiteenlopende vaardigheden.

De organisatie onderschrijft de hoogste ethische en professionele normen en benadert elke interactie met het beste belang van alle partijen voor ogen. Vanuit het perspectief van financieel management volgt het team van Breadline Africa internationale “best practices” – geleid door de Chief Financial Manager en zijn team, gestuurd door uitgebreid beleid en standaard operationele procedures, en jaarlijks gecontroleerd.

Doneer

Wie we zijn

STICHTING BESTUUR NEDERLAND

Hendrik Struik (voorzitter), Laura Aymerich Corominas, Marleen Huisman, Pelle de Laaf, Mariella Norman, George Oomen

Nederlandse Jaarverslagen

Jaarverslagen van Stichting Breadline Africa Nederland – zie de PDF’s hieronder

 

Jaarverslag- Stichting Breadline Africa Nederland 2023
AFS – Stichting Breadline Africa – 2023

Contact Breadline Africa Netherlands

Geregistreerd als ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling ), KVK. 34113871

Utrechtseweg 15, 3811 NA Amersfoort, Nederland

+31 (0) 33 204 57 01   |    [email protected]

Download the completed ANBI form for Breadline Africa (pdf.) HERE: standaardformulier-publicatieplicht-anbi-algemeen1(1)

RSIN 808102448

Blijf verbonden

Volg ons op sociale media